MOTOR SLEDGE ČESKÉ BUDĚJOVICE
20.11.2022, Kryštof Voneš

Nezbývá nic jiného než zvednout hlavy a tvrdě makat, hlásí kapitán Petr Běhounek

Ligový rok 2022 končí. Motor sledge odehrál poslední dva domácí zápasy v základní části. Na pár otázek nám odpověděl kapitán českobudějovického týmu Petr Běhounek.

Co tě přivedlo k para hokeji?

K para hokeji mě přivedl můj spoluhráč a zároveň dlouholetý kamarád Dominik Zajan.

Kdy a proti komu si odehrál svůj první para hokejový zápas?

Svůj první zápas jsem odehrál v této sezóně proti týmu Parahokej Havířov.

Na jaký moment ve své kariéře nejraději vzpomínáš?

Nejraději vzpomínám na to, jak jsem začínal s para hokejem a taky na zápas proti Olomouci ve kterém jsem si připsal svůj první kanadský bod v kariéře.

Jak bys ohodnotil sezónu Motoru sledge po návratu do nejvyšší soutěže?

Těžko hodnotit tuhle sezónu. Máme tým složený převážně z nováčků, takže proti týmům, které jsou sehrané většinou několik sezón to máme těžké. Nezbývá nic jiného než zvednout hlavy a tvrdě na sobě makat, abychom byly v dalších letech konkurence schopni.

Co změnit nebo zlepšit do dalších sezón?

Potřebujeme dál tvrdě trénovat celý tým pohromadě. Na tréninku se scházíme v malém počtu což je špatně. Taky by bylo fajn najít nějakého trenéra na střídačku, aby někdo viděl hru z jiného pohledu než jen z ledu.

Čeho bys chtěl dosáhnout v para hokeji?

Chtěl bych začít s týmem vyhrávat nějaké ty zápasy a postupem času se posouvat v tabulce nahoru. Samozřejmě takový můj sen je vyhrát ligu, ale co si budeme povídat, to je teď nereálné.

V neděli proti Ostravě jsi vstřelil svůj první gól v lize a v kariéře. Jak bys popsal situaci? A jak jsi se po něm cítil?

Spoluhráč vystřelil na branku, puk se zastavil u levé tyče já si ho všiml o chvilku dříve než jejich brankář a dorazil jsem ho do branky. Byl jsem šťastný, že jsem mohl konečně pomoci týmu i gólem.

Sociální sítě

Víkend jsme zakončili porážkou s Ostravou. Premiérový gól Motoru sledge vstřelil Roman Špaček. První bod v dresu Budějovic si...

DNES HRAJE MOTOR SLEDGE!?? Flamingos Ostrava?? 2. Kolo, Česká para hokejová liga?? 15:15??? Zimní stadion, Milevsko ??...

Na úvod ligy schytáváme debakl od Havířova.

DNES HRAJE MOTOR SLEDGE!?? Parahokej Havířov?? 1. Kolo, Česká para hokejová liga?? 15:15??? Budvar aréna, České Budějovice ??...