MOTOR SLEDGE ČESKÉ BUDĚJOVICE
22.12.2021, Klub

Prosinec ve znamení zlata. Dva reprezentanti Motoru sledge se představili na dvou turnajích v dresu Olomouce

Para hokejový klub SOHO Olomouc, v němž hostují i tři hráči Českých Budějovic, zažil nabitý předvánoční Prosinec. Nejprve odehrál ligový zápas s Pardubicemi. O týden později jeli na daleký výlet do polského Elblagu. Předvánoční program zakončili turnajem v Karlových Varech.

Česká para hokejová liga

Hokejem plný prosinec začali Olomoučtí kohouti ligovým zápasem s Pardubicemi. Bohužel vládní opatření nedovolilo několika klíčovým hráčům startovat. Zápas se nakonec odehrál podle papírových předpokladů. Hanáci v okleštěné sestavě nestačili na nadupaný tým Mustangů a padl vysoko 0:7.

Branky a nahrávky: 8. Kubeš (Hering), 10. Hering, 13. Hering (Kubeš), 13. Hering (Kubeš, Kvoch), 22. Pabst (Kubeš, Michalec), 39. Kubeš (Pabst), 43. Pabst (Michalec)

SOHO Olomoučtí Kohouti: Černoch – Kardoš, Hlinka, Večerek – Fojtík, Zajan, Rozkopal, Mikuš Radek, Mikuš Radim,
Trenér: Tomáš Svozil

SHK Mustangové AUTO IN: Kudela – Kvoch, Kubeš (C), Pabst, Buhr Richard – Neuman, Kolek, Šurc – Raška, Michalec, Buhr Vojtěch – Hering, Doležal (A)
Trenér: Michal Tereska

Turnaj v Elblagu

Druhý víkend v prosinci čekal Hanáky dlouhý výlet do polského Elblagu. Tam se dvakrát střetli s týmy Polska a Francie. A zadařilo se. Olomoučtí si přivezli zlaté medaile, když vyhráli všech pět zápasů. Kohouti se také zapsali do historie francouzského para hokeje, když první gól francouzských hokejistů padl právě do branky Olomouce.
Olomouc – Polsko 4:2
Branky: Jedlička 2, Stašák, Radim Mikuš
Olomouc – Francie 9:0
Branky: Jedlička 3, Stašák 2, Hlinka, Rozkopal 2, Zajan
Olomouc – Polsko 5:1
Branky: Jedlička, Stašák 3, Radim Mikuš
Olomouc – Francie 8:1
Branky: Hlinka, Klíma, Zajan 2, Radim Mikuš, Stašák 2, Večerek
Finále:
Olomouc – Polsko 4:1
Branky: Stašák 2, Večerek, Klíma

Turnaj v Karlových Varech

Poslední víkend před Vánocemi se v Karlových Varech odehrál historicky první turnaj v para hokeji. Turnaje se zúčastnili čtyři týmy. Olomoučtí kohouti, Sharks Karlovy Vary, Drážďany a premiérově také Ostrava Flamingos. A opět cinkla zlatá medaile. Základní skupinou projeli kohouti suverénně, když neztratili ani jeden bod a inkasovali pouze dvě branky. V semifinále porazili Ostravu a v nervy drásajícím finále Hanáci porazili Drážďany.

SKV Sharks Karlovy Vary – SOHO Olomoučtí Kohouti 0:4 (0:1, 0:3).

Branky: 15. a 28. Radek Jedlička, 20. a 22. Miloš Večerek.

SOHO Olomoučtí Kohouti – Eissportclub Dresden 2:1 (1:1, 1:0).

Branky: 12. Miloš Večerek, 27. Radim Mikuš – 8. Frank Rennhack.

Flamingos Ostrava – SOHO Olomoučtí Kohouti 0:6 (0:3, 0:3).

Branky: 2. a 24. Radek Jedlička, 6. a 27. Radim Mikuš, 15. Dominik Zajan, 25. Miloš Večeřek.

Semifinále:

Flamingos Ostrava – SOHO Olomoučtí Kohouti 1:4 (0:3, 1:1).

Branky: 30. David Vrubel – 3. , 6. a 13. Radek Jedlička, 15. Radim Mikuš.

Finále:

SOHO Olomoučtí Kohouti – Eissportclub Dresden 5:2 (2:1, 0:0, 3:1).

Branky: 10. a 45. Radim Mikuš, 11. Miloš Večerek, 43. Radek Jedlička, 45. Zdeněk Klíma – 2. Bernhard Hering, 44. Martin Zikmund.

Poděkování

Para hokejový klub Motor sledge České Budějovice děkuje partnerům, firmě Nafta Kadlec a městu České Budějovice za podporu a také klubu SOHO Olomoučtí kohouti.

Sociální sítě

Víkend jsme zakončili porážkou s Ostravou. Premiérový gól Motoru sledge vstřelil Roman Špaček. První bod v dresu Budějovic si...

DNES HRAJE MOTOR SLEDGE!?? Flamingos Ostrava?? 2. Kolo, Česká para hokejová liga?? 15:15??? Zimní stadion, Milevsko ??...

Na úvod ligy schytáváme debakl od Havířova.

DNES HRAJE MOTOR SLEDGE!?? Parahokej Havířov?? 1. Kolo, Česká para hokejová liga?? 15:15??? Budvar aréna, České Budějovice ??...