MOTOR SLEDGE ČESKÉ BUDĚJOVICE
08.01.2023, Kryštof Voneš

Naše hra se každým zápasem zlepšuje. Ale furt na sobě musíme pracovat, hlásí útočník Roman Špaček

Další z těžkých víkendů. Motor sledge si znovu zapsal dvě porážky. Tentokrát ale nevstřelil ani jeden gól. Nejprve v sobotu prohrál na ledě Zlína 0:12 a o den později na Zimním stadionu v Olomouci padl s tamním týmem 0:11. Po tomto zápase jsme vyzpovídali útočníka Motoru sledge Romana Špačka.

Co tě přivedlo k parahokeji?

K para hokeji mě přivedl náš předseda Dominik Zajan. Tento sport jsem začal nějak více registrovat po úspěšném Mistrovství světa v Ostravě 2019. Když se mi pak ozval, že hledají hráče, tak jsem neváhal.

Kdy a proti komu si odehrál svůj první zápas?

Svůj první zápas jsem odehrál 10. září 2022 na ledě Havířova. Pamatuji si, že jsem byl na začátku trochu nervózní, zápas a trénink se nedají srovnat a nevěděl jsem co mám očekávat jak od soupeře, tak od sebe. Nakonec jsem se na ledě cítil dobře a premiéru jsem si užil.

Na jaký moment nejraději vzpomínáš?

Nejraději vzpomínám na můj první ligový gól. Měl jsem zrovna dobrý den. Byl to druhý zápas, do kterého jsem za Motor naskočil a myslím, že to nikdo nečekal. Vtipné bylo, že padl ve vlastním oslabení, což ho pro mě dělá ještě více speciální.

Jak by jsi ohodnotil sezónu Motoru po návratu do nejvyšší soutěže?

Sezóna je pro nás těžká. Máme plno nových hráčů, kteří musí nasbírat zkušenosti a to chce čas. Samozřejmě nikdo nechceme prohrávat a snažíme se na sobě každým dnem pracovat. Chtěl bych podotknout, že osobně vidím posun v naší hře každým zápasem, když srovnám například začátek sezóny s posledním utkáním, tak je to o dost lepší hra a naše výkony půjdou jen a jen nahoru. I přes letošní výsledky musím říct, že mě moc těší přízeň fanoušků, ať už přímo na zimáku nebo na sociálních sítích.

Co změnit nebo zlepšit do dalších sezon?

Tak určitě by to chtělo ještě více rozšířit náš kádr. Což by pomohlo jak do zápasů, tak i v tréninku. No a jinak nám nezbývá nic jiného než tvrdá dřina a hromada trpělivosti. Postupně se budem zlepšovat a soupeři si k nám pro body jezdit nebudou.

Čeho by si chtěl dosáhnout v para hokeji?

Rád bych se vypracoval na kvalitního hráče, který nebude mít problém hrát na jakékoliv pozici. Rád bych také inspiroval nové hráče, ať to přijdou vyzkoušet. Ať už ty co mají handicap, nebo i zdravé, tento sport je otevřený všem.

Jak bys popsal svůj první gól, který si vstřelil ve druhém kole proti Zlínu?

Bylo to asi v polovině první třetiny. Celá akce začala tím, že jsem v našem pásmu zachytil nahrávku soupeře, kterou jsem poslal na Tima. Ten zavezl puk do útočné třetiny a nějak se mu ho podařilo dostat před bránu soupeře. Tam ho sice chytl jeden z obránců Zlína, ale puk jsem mu sebral a jel jsem sám na bránu. Před brankářem jsem naznačil střelu a poté se mi kličkou k levé tyči podařilo dostat puk za brankovou čáru.

Foto: Karolína Brázdová

Sociální sítě

Víkend jsme zakončili porážkou s Ostravou. Premiérový gól Motoru sledge vstřelil Roman Špaček. První bod v dresu Budějovic si...

DNES HRAJE MOTOR SLEDGE!?? Flamingos Ostrava?? 2. Kolo, Česká para hokejová liga?? 15:15??? Zimní stadion, Milevsko ??...

Na úvod ligy schytáváme debakl od Havířova.

DNES HRAJE MOTOR SLEDGE!?? Parahokej Havířov?? 1. Kolo, Česká para hokejová liga?? 15:15??? Budvar aréna, České Budějovice ??...