MOTOR SLEDGE ČESKÉ BUDĚJOVICE
19.02.2023, Kryštof Voneš

Začátky jsou vždy těžké, časem budeme konkurenceschopnější, věří Dominik Zajan

Na druhé utkání play out vyrazili hráči Motoru sledge do Pardubic. České Budějovice padli 9:1 a sérii prohráli 0:2 na zápasy. Na pár otázek jsme se zeptali Dominika Zajana, který odehrál zápas bez střídání.

Jak bys ohodnotil sezónu Motoru sledge po návratu do nejvyšší soutěže?
Náročná sezóna, hlavně po psychické stránce. Jedna porážka za druhou. Ale s tím jsme do toho šli. Vidím nějaké zlepšení. Ne velké, ale je tam. Chce to hodně trpělivosti. Začátky jsou vždy těžké. Věřím, že časem budeme konkurenceschopnější.
Kromě hráče plníš také funkci předsedy. Jak je to pro tebe náročné? Co vše tato funkce obnáší?
Hodně náročné. Hlavně skloubit to se školou v Jihlavě. Ale hodně moc mi pomáhá Zdeněk, bez něho bych to nezvládl. Mám na starosti organizaci zápasů, tréninků aby bylo vše v pořádku, pak samozřejmě takové to papírování.
Druhý zápas v play out proti Pardubicím jsi odehrál bez střídání. Jak náročné to bylo?
Bylo to něco nového, nikdy před tím jsem takovou porci zápasu neodehrál. Ale všechno je jednou poprvé. Užil jsem si to, raději hraju než sedím na střídačce, ale to asi většina hráčů. V posledních dvou minutách už mi hořely ruce a měl jsem problém odehrát puk, ale zvládli jsme to.
Kromě Motoru nastupuješ na některých turnajích za Olomouc. Jak jsi se k tomuto angažmá dostal?
Poprvé jsem byl na konci roku 2018 v Polsku. Pak jsme s Olomoucí jezdili na soustředění a loni jsem tam strávil sezónu na hostování. Když mě pozvou na turnaj tak jedu moc rád. Jsou tam super kluci, skvělá parta a bez nich bych už asi dávno nehrál. Jsem jim moc vděčný.
S Olomoucí jsi se zúčastnil také turnaje v Itálii. Jak se ti na tomto turnaji líbilo?
Byla to paráda. Vyšlo snad vše, co mělo. Hodně jsme si zahráli s kvalitními mužstvy. Třetí místo bylo krásné. Prostředí nádherné. Neumarkt je v údolí a všude jsou hory. Prostě nádhera.
S Olomoucí jsi vyhrál domácí turnaj. Jak si se cítil po vítězném finále?
Velmi dobře. Finále bylo hodně těžké. Čeští junioři měli velikou kvalitu a celý zápas byli vyrovnaným soupeřem. Byl jsem spokojen i z osobního hlediska, jelikož moje hra už trochu připomínala hokej.
V průběhu sezóny jsi nastoupil v dresu Motoru sledge do dvou zápasů proti Olomouci. Jaké si měl pocity v těchto zápasech?
Hodně zvláštní. Hlavně když jsme nastoupili na modré čáry. Ještě měsíc před tím jsem s těma klukama byl v jedné kabině a najednou jsem hrál proti nim. Ve fotbale jsem hrál jen za jeden tým, takže jsem tohle zažil poprvé.
Na jaký moment v dresu Českých Budějovic nejraději vzpomínáš?
Na první zápas a na první gól zrovna proti Olomouci.
Jaký je tvůj sen v para hokeji?
Vyhrát titul. Ale to je teď hodně daleko (smích)

Foto: Miroslav Šurc

Sociální sítě

Víkend jsme zakončili porážkou s Ostravou. Premiérový gól Motoru sledge vstřelil Roman Špaček. První bod v dresu Budějovic si...

DNES HRAJE MOTOR SLEDGE!?? Flamingos Ostrava?? 2. Kolo, Česká para hokejová liga?? 15:15??? Zimní stadion, Milevsko ??...

Na úvod ligy schytáváme debakl od Havířova.

DNES HRAJE MOTOR SLEDGE!?? Parahokej Havířov?? 1. Kolo, Česká para hokejová liga?? 15:15??? Budvar aréna, České Budějovice ??...