MOTOR SLEDGE ČESKÉ BUDĚJOVICE
05.03.2023, Klub

Víkend plný příběhů. První zápas v brance, první výhra

Českobudějovičtí para hokejisté zajížděli v sobotu na zápas do daleké Ostravy. Z prvního zápasu se zrodila velká senzace. Motor sledge od třetí minuty utkání prohrával, ale více už domácímu týmu nepovolil. Motor sledge senzačně vyhrál nad Ostravou 2:1 a připsal si tak ligovou výhru po dlouhých pěti letech.

Jiří Rumplík v brance

Ze zápasu s Ostravou se omluvili všichni brankáři. Michael Ossimitz je nemocný. David Lacko si plnil pracovní povinnosti a Meranda Reast se omluvila z rodinných důvodů. Trenér Martin Zikmund společně se Zdeňkem Klímou a Dominikem Zajanem museli vymyslet nouzové řešení pro danou situaci. Do branky se nakonec postavila hrající legenda, jeden z největších srdcařů a bývalý kapitán Motoru sledge Jiří Rumplík. Pro něho to byl při rozbruslení vůbec první sed do brankářských saní v brankářské výstroji!

Góly stříleli nováčci

Ostravě chyběla hlavní hvězda Václav Hečko. Oba týmy tak měly veliké ztráty. Zápas byl od začátku velmi vyrovnaný a bylo jasné, že budou rozhodovat detaily. V brance Jihočechů čaroval Jiří Rumplík. V té Ostravské zase reprezentační brankář Martin Kudela. První gól Motoru sledge vstřelil Roman Špaček. Dominik Zajan získal puk v obranném pásmu a po pravé straně si to zamířil až za bránu hostů. Při této akci byl faulován a rozhodčí signalizoval výhodu. Po objetí branky našel přihrávkou před bránou právě Špačka, který střelou překonal Martina Kudelu. Ve třetí třetině dokončili hosté obrat. Petr Běhounek vybojoval puk v obranném pásmu a krásnou přihrávkou vyzval Zdeňka Klímu do úniku. Ten však nezakončil a ještě přihrál puk před bránu, kde stál kapitán Petr Běhounek, jenž dostal puk za brankovou čáru. Na lavičce Českých Budějovic propukla obrovská euforie. Závěr zápasu už si Budějovičtí pohlídali. Soupeře téměř k ničemu nepustil a po závěrečné siréně mohla Jihočeská radost naplno propuknout.

Vítězství po pěti letech

5 let, 3 měsíce a 16 dní zpět porazil Motor sledge nynějšího giganta z Karlových Varů 12:3. Bylo to 18.11.2017 a hrálo se v Hokejovém centru Pouzar. To byla poslední výhra Motoru sledge v České para hokejové lize. Dočkali jsme se až v sobotu. Dlouhé čekání.


První zápas v brance, první výhra

O Jiřím Rumplíkovi v brance se píše výše. Ale co je neuvěřitelné, Jiří Rumplík vychytal výhru! Výhru v zápase, kde si poprvé sedl do brankářských saní. Neuvěřitelná věc. Jiří, moc ti gratulujeme!

Zažili jsme neuvěřitelný víkend. První ligová výhra! První vychytaná výhra pro Jiřího Rumplíka! Třetí, rozhodující zápas se odehraje pravděpodobně v dubnu na Jihu Čech. Místo a čas zápasu ještě upřesníme.

Snad jen na závěr jeden chorál:
Motor, Motor, Motor! Jen tenhle klub v srdci měj! Za Budějce bojuj! Za Budějce život dej!
Sociální sítě

Víkend jsme zakončili porážkou s Ostravou. Premiérový gól Motoru sledge vstřelil Roman Špaček. První bod v dresu Budějovic si...

DNES HRAJE MOTOR SLEDGE!?? Flamingos Ostrava?? 2. Kolo, Česká para hokejová liga?? 15:15??? Zimní stadion, Milevsko ??...

Na úvod ligy schytáváme debakl od Havířova.

DNES HRAJE MOTOR SLEDGE!?? Parahokej Havířov?? 1. Kolo, Česká para hokejová liga?? 15:15??? Budvar aréna, České Budějovice ??...