MOTOR SLEDGE ČESKÉ BUDĚJOVICE
10.09.2022,

Reportáž ze zápasu: Havířov – České Budějovice 15:0

Motor České Budějovice

Úvodní kolo České para hokejové ligy nabídlo v havířovské GASCONTROL Aréně souboj druhého družstva uplynulého ročníku Havířova s týmem Motor sledge České Budějovice. Pro českobudějovické šlo o návrat s hodně hořkým koncem. Ale to bychom poněkud předbíhali.

Úvod zápasu nabídl rychlou branku domácích, Jiří Forgo, po nahrávce od Kudrny, rozvlnil v 17. vteřině zápasu síť za brankářem Motoru. Domácí dominovali a byli také za svou aktivitu odměněni. V rozmezí 63 vteřin se prosadili Tomáš Mlčák a dvakrát Jiří Forgo, který zkompletoval v čase 7:43 hattrick, 4:0.

Hosté byli vývojem zápasu hodně opařeni. Právě zmíněný Jiří Forgo se prosadil v 10. minutě počtvrté a o osudu utkání začínalo být jasno. Motor měl šanci v přesilovce, po faulu Rauše, ve 13. minutě, ale místo toho třikrát inkasoval. V oslabení se prosadili Erik Fojtík, Petr Kudrna a opět Jiří Forgo. První dějství skončilo poměrem 8:0 pro Havířov.

Ve druhé periodě se ubralo na tempu, protože o osudu zápasu bylo rozhodnuto. Hosté sice byli v náznaku šance, ale propadnutí v obraně potrestal v čase 18:02 havířovský Lukáš Prostředník. Motor si v rozmezí 62 vteřin vybral tři slabší chvilky a ve 23. minutě to bylo už 12:0. Trefili se Rostislav Staněk, Tomáš Mlčák a Jiří Forgo.

Tomáš Mlčák si ve 25. minutě osvěžil, když trefil víko branky, spolupráci s obráncem Erikem Fojtíkem, na světelné tabuli svítilo skóre 13:0. Motor se dostal do úniku ve 27. minutě, ale Klíma selhal v zakončení. Po druhé třetině Havířov vedl nad Českými Budějovicemi 13:0.

Havíři v úvodu třetí periody vyhráli buly, puk šel po trase Tomáš Mlčák a Jiří Forgo. No a druhý jmenovaný dostal puk nad lapačkou gólmana do branky, 14:0. Hra najednou ztratila tempo, žádný z týmů se nehnal vyloženě dopředu. Hosté sice hrozili z brejků, ale jejich zakončení postrádalo tolik potřebnou kvalitu.

Jiří Forgo uzavřel svůj gólový účet na čísle osm ve 38. minutě, to sám projel půlkou kluziště a zadovkou ala Forsberg dostal puk do branky, 15:0. Tímto výsledkem skončilo i celé utkání, Parahokej Havířov doma přehrál Motor sledge České Budějovice 15:0.

Zdroj: www.parahockey.cz

Sociální sítě

Víkend jsme zakončili porážkou s Ostravou. Premiérový gól Motoru sledge vstřelil Roman Špaček. První bod v dresu Budějovic si...

DNES HRAJE MOTOR SLEDGE!?? Flamingos Ostrava?? 2. Kolo, Česká para hokejová liga?? 15:15??? Zimní stadion, Milevsko ??...

Na úvod ligy schytáváme debakl od Havířova.

DNES HRAJE MOTOR SLEDGE!?? Parahokej Havířov?? 1. Kolo, Česká para hokejová liga?? 15:15??? Budvar aréna, České Budějovice ??...