MOTOR SLEDGE ČESKÉ BUDĚJOVICE
22.10.2023, Redakce

Jihočechům se první výjezd nepodařil

Motor sledge vyrazil na první výjezd v sezóně. První zápas ve Zlíně skončil výsledkem 12:0 pro domácí. Druhé utkání víkendu zvládli Olomoučtí Kohouti 19:0.

Demolice ve Zlíně! Proti Motoru zářili Hábl s Turicem, první gól pro Mácu

Do zlínské CCM Arény dorazil k třetímu kolu para hokejové ligy otloukánek soutěže z Českých Budějovic. Zápas nakonec naplnil všechny papírové předpoklady, úřadující vicemistr ze Zlína dominoval, a nakonec zapsal vysokou výhru 12:0. Na prvním triumfu nové sezony se podílel především elitní obránce Zdeněk Hábl (1+5), hattrickem se blýskl Róbert Turic. Svůj vůbec první gól v para hokejové lize vsítil nováček v domácí sestavě Matěj Máca a branky se dočkal i Petr Stodůlka, jenž skóroval v 64 letech!

Už první vteřiny určily ráz zápasu. Domácí, kterým mimochodem stále chyběla produktivní dvojice Joppa – Ligda, se prosadili už po 23 vteřinách, kdy si do střelecké pozice vjel nikým nehlídaný Zdeněk Hábl. Zkušený obránce vyslal ze své hole vskutku nechytatelnou ránu – 1:0. Po dvou minutách už to bylo o dva góly, po objetí brány zvyšoval Miroslav Zdražil.

I nadále se hrálo v podstatě na jednu bránu, hosté měli problém udržet se na puku, natož útočit. V čase 5:28 Stodůlka počkal na Dávida Kormana, jemuž krátkou přihrávkou naservíroval do střelecké pozice u levé tyče – 3:0. V dalším průběhu třetiny byl vidět především Zdeněk Hábl, jenž neatakován skoro exhibičně projížděl útočným pásmem. Jednou z toho byl pas před prázdnou bránu, který ale Jihočeši se štěstím srazili.

Na startu druhé třetiny mohl zvyšovat Panák, jeho šikovná teč ale mířila jen těsně nad bránu. Mrzet to domácího útočníka nemuselo, chvíli poté totiž skóroval Pavel Julina a za další tři minuty z předbrankového prostoru Ladislav Zicha – 5:0. Následně si do své první dnešní šance najel Matěj Máca, v úniku se ale nedopatřením vystavil ofsajdu a na svůj moment si tak musel ještě počkat…

V polovině základní hrací doby se až k zakončení z mezikruží prokousal střelec Róbet Turic – 6:0. Stejný borec byl nedlouho poté vyloučen, domácí Zlín ale hry ve čtyřech nijak nevykolejila, ten naopak nadále útočil jakoby nic. Alespoň v náznaku šance se objevil hostující Bussmann, tomu ale chyběla rychlost a nechal se tak obrat Háblem.

Ve třetí třetině se s brankami roztrhl pytel. Na konci 32. minuty využil své rychlosti Slavomír Ferenčík, chvíli po něm skóroval ze středu nikým nehlídaný Petr Stodůlka a ještě v téže minutě zvýšil na 9:0 ranou z levé strany Róbert Turic.

Zvýšit mohl ještě Ladislav Zicha, jenž ale netrefil prázdnou bránu. Ve 39. minutě přišla jediná, zato velké šance Českých Budějovic. Roman Špaček zůstal sám před bránou a už se téměř radoval,

Stanislav Molek ale vyškrábl puk z brankové čáry. Pět minut před koncem završil hattrick po mazáckém zakončení v úniku Róbet Turic a ve Zlíně padla magická desítka – 10:0.

Hotovo ale ještě nebylo, přišel totiž velký moment Matěje Mácy! První ránu ještě brankář Reast chytil do náručí, na další zakončení z mezikruží už ale nedosáhl. Pro nováčka ve zlínské sestavě šlo o vůbec první gól v para hokejové lize! Skóre definitivně uzavřel dvě minuty před koncem dorážející Josef Panák. SHK LAPP Zlín rozložil Motor z Českých Budějovic a vítězí 12:0.

Autor reportáže: Adam Čuba


Kohouti přejeli českobudějovický Motor

V olomoucké plecharéně přivítali Hanáci hráče z jihu Čech. Již od samotného úvodu Kohouti vévodili a v první třetině vstřelili hned devět branek. Nakonec slavili vysokou výhru 19:0.

Vstup do utkání měla Olomouc fantastický, necelých sto vteřin po úvodním buly totiž ujel vpřed Miloš Večerek, na jehož zakončení gólman Reast nestačil zareagovat. V osmé minutě přidali Hanáci další dva góly, prosadil se nejdříve Martin Žižlavský, a pak i Tomáš Rozkopal. Kohouti však v rozmezí mezi dvanáctou a čtrnáctou minutou přidali dalších šest přesných zakončení. Miloš Večerek a Martin Žižlavský díky dalším dvěma zářezům zkompletovali hattrick, do listiny střelců se zapsali také Michal Hlinka a Radim Mikuš.

Ve druhé periodě se do soupisky třígólových střelců úspěšně zapsal také Tomáš Rozkopal, o dvě branky se zasloužil David Buriánek a své již čtvrté zářezy v duelu zaznamenali rozjetí Miloš Večerek s Martinem Žižlavským.

V závěrečné periodě sice byl na straně domácích pouze jediný úspěšný střelec, trefil se však v rozmezí patnácti minut hned třikrát. Radim Mikuš z toho jednou skóroval v oslabení, jednou v přesilovce a jednou také při hře ve čtyřech na obou stranách. Hanáci své soupeře jasně přehráli a vítězí 19:0.

Autor reportáže: Štěpán Navrátil

Zdroj: https://parahockey.cz/

Sociální sítě

Víkend jsme zakončili porážkou s Ostravou. Premiérový gól Motoru sledge vstřelil Roman Špaček. První bod v dresu Budějovic si...

DNES HRAJE MOTOR SLEDGE!?? Flamingos Ostrava?? 2. Kolo, Česká para hokejová liga?? 15:15??? Zimní stadion, Milevsko ??...

Na úvod ligy schytáváme debakl od Havířova.

DNES HRAJE MOTOR SLEDGE!?? Parahokej Havířov?? 1. Kolo, Česká para hokejová liga?? 15:15??? Budvar aréna, České Budějovice ??...