MOTOR SLEDGE ČESKÉ BUDĚJOVICE
14.11.2023, Kryštof Voneš

Víkend v Budvar aréně Motoru sledge nevyšel. Padl se Sharks i se Spartou

Tento víkend se Motor sledge České Budějovice představil na domácím ledě. Nejdříve sehrál utkání proti obhájci titulu Sharks Karlovy Vary a poté proti Sparta Praha Sledge.

Sharks zvítězili v Českých Budějovicích rozdílem třídy

V 7. kole para hokejové ligy se proti sobě utkali týmy Motor sledge České Budějovice a obhájci titulu Sharks Karlovy Vary. Utkání hrané v Budvar aréně mělo úvodní buly v 17:10.

Favorit z Karlových Varů se dostal do vedení ve 4. minutě. Po přihrávkách Veselého a Sedláčka se ke střele dostal Lukáš Karafiát. O půl minuty později šli hosté do dvoubrankového vedení. Za Sharks skóroval Patrik Sedláček. Poté přišla pasáž utkání, ve které vstřelili hosté 4 góly během dvou minut. Dvakrát se prosadil Patrik Sedláček, a po jedné brance přidali Filip Veselý a Karel Wágner.

Na začátku druhé třetiny přidali Sharks další branku. Po asistencích Wágnera a Sedláčka se přesně trefil Filip Veselý. V 17. minutě se přesnou střelou k levé tyči prosadil Karel Wágner. O dvě minuty později rozvlnil síť Filip Veselý. Ve 23. minutě se po samostatné akci opět prosadil reprezentant Filip Veselý. Poté během třiceti vteřin vstřelili Karlovy Vary dvě branky. Nejdříve se trefil kapitán Michal Geier a po něm opět Filip Veselý. Do konce druhé třetiny se ještě stihl trefit Filip Veselý.

Karlovy Vary ani ve třetí části nepřestávali útočit. Třetí třetinu gólově otevřel Patrik Sedláček. Další přesnou ranou se prezentoval nezastavitelný Filip Veselý. Ve zbytku utkání padli ještě tři branky. Trefili se Karel Wágner, Jakub Haas a Patrik Sedláček.


Sparta zdemolovala Motor sledge

V 8. kole se potkali týmy Motor sledge České Budějovice a Sparta Praha Sledge. Sparta šla do utkání jako jednoznačný favorit. Utkání startovalo v 14:20.

Motor sledge držel se Spartou krok až do osmé minuty, kdy udeřil Miroslav Novotný. Po úvodní brance se s góly roztrhl pytel. Během následující minuty dvakrát skóroval kapitán Alex Ohar. V 10. minutě byl vyloučen hostující Jan Zapletal. Sparta i v početní nevýhodě dokázala skórovat. Vyhozený puk od Ohara se dostal až před branku domácích, kde ho brankář Rumplík ztratil z dohledu čehož si všiml Lukáš Kapko a volný puk dorazil do branky. Jakmile se Zapletal vrátil do hry, Alex Ohar vstřelil svůj třetí gól v utkání. Do konce první třetiny stihla Sparta vstřelit další tři branky. Trefili se Lukáš Kapko a dvakrát Miroslav Novotný.

Sparta pokračovala ve střílení branek i ve druhé části. Během dvou úvodních minut se trefili Jiří Raul a další dvě branky s připsal Alex Ohar. V 18. minutě se přesnou střelou z kruhu po vhazování trefil opět Alex Ohar. Ve 25. minutě mohl Motor díky Janu Bussmannovi snížit stav utkání. Bussmannův záměr ale dobře přečetl Vápenka a nedovolil tak německému hráči skórovat. Poté během dvaceti vteřin Sparta rozvlnila síť hned dvakrát. O přesné trefy se postarali Miroslav Novotný a Alex Ohar. Do přestávky stihli hosté přidat další dva góly. Krásny gól vstřelil Miroslav Novotný, který nabral puk na čepel a po objetí branky zasunul puk pod břevno. Osm vteřin před koncem se ještě prosadil po přihrávce Ohara Sebastian Bečvář.

Sparta začala třetí třetinu dvěma góly v úvodní minutě. Po třiceti vteřinách se prosadil Miroslav Novotný. Svůj druhý gól utkání vstřelil díky střele na bližší tyč Sebastian Bečvář. Ve 35. minutě skóroval dvakrát Lukáš Kapko. Další dva góly vstřelila Sparta ve 36. minutě utkání. O branky se postarali Alex Ohar a Jiří Raul. Ve 39. přidala Sparta opět dvě branky. O obě trefy se postaral Jiří Raul. V téže minutě se do šance dostal Jano Bussmann. Tentokrát jeho střela mířila přesně do Vápenkovi lapačky. Sparta v závěru zápasu vsítila ještě dvě branky. Nejdříve ve 43. minutě skóroval Jan Zapletal. Poslední gól utkání vstřelil v poslední minutě utkání Lukáš Kapko.

Sociální sítě

Víkend jsme zakončili porážkou s Ostravou. Premiérový gól Motoru sledge vstřelil Roman Špaček. První bod v dresu Budějovic si...

DNES HRAJE MOTOR SLEDGE!?? Flamingos Ostrava?? 2. Kolo, Česká para hokejová liga?? 15:15??? Zimní stadion, Milevsko ??...

Na úvod ligy schytáváme debakl od Havířova.

DNES HRAJE MOTOR SLEDGE!?? Parahokej Havířov?? 1. Kolo, Česká para hokejová liga?? 15:15??? Budvar aréna, České Budějovice ??...