MOTOR SLEDGE ČESKÉ BUDĚJOVICE
07.01.2024, Kryštof Voneš

Zlepešená hra na body nestačila. Zlín i Olomouc si vezou z Jihu Čech tři body

Motor sledge sehrál další dvě utkání para hokejové ligy. I přes zlepšené výkony Motor sledge dvakrát padl. Nejdříve v sobotu 3:6 se Zlínem a o den později 2:7 s Olomoucí.

Zlín veze tři body z Českých Budějovic. Na výhře 6:3 se pěti body podílel Hábl

V 11. kole na sebe na ledě Budvar arény v Českých Budějovicích narazily týmy Motor sledge České Budějovice a SHK LAPP Zlín. Souboj sousedů v tabulce měl úvodní buly v 16:30

Favorit ze Zlína se dostal do vedení ve 4. minutě. Po přihrávce Ondráka se prosadil nejproduktivnější hráč Zlína Zdeněk Hábl. V 7. minutě měl možnost Motor sledge srovnat stav utkání. Nařízené trestné střílení ale neproměnil Lyngroth, a tak se stav nezměnil. Další branka padla ve 14. minutě první dvacetiminutovky. Vyhozený puk od Máci dojel Zdeněk Hábl a přesnou ranou zvýšil stav utkání na 2:0. Zlín se ještě v první třetině dostal do tříbrankového vedení. Vteřinu před první sirénou se prosadil Zdeněk Hábl, který tak zkompletoval hattrick. Asistenci si připsal Ligda.

Ve druhé třetině vstřelil první gól Zlín. V 17. minutě našel Hábl před brankou volného Mariana Ligdu, který doklepl puk do prázdné branky. Ve 25. minutě se prosadili také domácí. Lyngroth našel v prostoru mezi kruhy volného Jana Bussmanna, který svou střelou pod horní tyč nedal Molkovi šanci. Ve 28. minutě snížil Motor sledge na rozdíl dvou branek. Bussmann projel do útočného pásma. Při své střele byl zablokován, ale puk se dostal k Alexandru Lyngrothovi, který překonal Molka.

Ve třetí části utkání padaly branky až v poslední pětiminutovce. Nejdříve přidal pátou branku Zlína Róbert Turic. Poté se Motor sledge dostal opět na dostřel dvou gólů. Po samostatném průniku se prodasil Alexandr Lyngroth. Pro norského reprezentanta to byl druhý gól v utkání. Poslední gól utkání vstřelil po přihrávkách Zdražila a Hábla Marian Ligda.


Olomouc otočila zápas v Českých Budějovicích

Ve 12. kole para hokejové ligy setkaly týmy Motor sledge České Budějovice a SOHO Olomoučtí Kohouti. Utkání mělo úvodní vhazování naplánováno na 7:45.

V úvodu první třetiny se do střeleckých příležitostí dostávali především hráči Olomouce, ale žádná se nedostala za záda norského brankáře Sundta. V 11. minutě se dostal Jihočeský celek do vedení. Lyngroth našel volného Jana Bussmanna, který střelou pod horní tyč rozvlnil jako první v zápase sít´. Ve 12. minutě byl za téčko vyloučen hostující kapitán Jedlička. Přesilovku dokázal Motor sledge využít ve 13. minutě. Přesnou ranou se o to postaral Alexandr Lyngroth. Na gól mu asistoval Bussmann. První třetina skončila překvapivým výsledkem 2:0 pro Motor sledge.

V úvodu druhé třetiny stáhla Olomouc dvoubrankové manko během třinácti vteřin. Nejdříve snížil Miloš Večerek a poté vyrovnal Radim Mikuš. Motor sledge se mohl dostat opět do vedení. Zajan se ocitl s Lyngrothem sám před brankářem Černochem. Zajan ale nepřihrál přesně, a tak stav zůstal nezměněn. Ve 23. minutě Olomouc dokonala obrat. Po přihrávkách Žižlavského a Jedličky vstřelil třetí gól hostí Radim Mikuš. Ve 26. minutě přidala Olomouc další dva slepené góly. Jako první se trefil David Buriánek. O devatenáct vteřin později se prosadil Miloš Večerek. Olomouc ve druhé části otočila stav utkání z 2:0 na 2:5.

Ve třetí části duelu Motor sledge tahal za kratší konec. Hostující Olomouc přidala ještě dvě branky. Ve 37. minutě zakončil akci na jeden dotek Martin Žižlavský. Po vyloučení Klímy dokázala také Olomouc využít početní výhodu. Ve 43. minutě se jako poslední prosadil Radek Jedlička. Olomouc tedy nepřipustila překvapení a díky druhé třetině si připisuje tři body do tabulky.


Foto: Petr Koval

Sociální sítě

Víkend jsme zakončili porážkou s Ostravou. Premiérový gól Motoru sledge vstřelil Roman Špaček. První bod v dresu Budějovic si...

DNES HRAJE MOTOR SLEDGE!?? Flamingos Ostrava?? 2. Kolo, Česká para hokejová liga?? 15:15??? Zimní stadion, Milevsko ??...

Na úvod ligy schytáváme debakl od Havířova.

DNES HRAJE MOTOR SLEDGE!?? Parahokej Havířov?? 1. Kolo, Česká para hokejová liga?? 15:15??? Budvar aréna, České Budějovice ??...